Altijd belangrijk : zorgen dat de ham op kamertemperatuur is.
Het is mogelijk om de beenham in de vacuümzak te garen in water. Het is belangrijk dat het water niet daadwerkelijk gaat koken, maar goed warm is. 80 graden is hiervoor ideaal. Breng voor het garen van de beenham een pan met een ruime hoeveelheid water op temperatuur. Als het water op temperatuur is laat je de beenham in het warme water zakken tot deze net onder staat. Regelmatig controleren dat het water nog een juiste temperatuur heeft. Na ongeveer 45 minuten kan je de beenham uit het water halen en serveren, uitgaande van 500 gram, indien de ham zwaarder is langere tijd aanhouden. Per 100 gram is het ca 10 minuten.
In de oven garen kan ook heel goed :
Als de oven is voorverwarmd, 165 C hetelucht, leg je de beenham in het midden van de oven. Dit kan op een braadslede of op een rooster. Als je een rooster gebruikt, is het wel makkelijk om hier een ovenschaal onder te leggen voor eventueel vet dat van de beenham afdruipt. Na het braden is het het lekkerst om de beenham zo snel mogelijk aan te snijden. Kern temperatuur 65-68 graden
Heerlijk sappig, altijd een succes en niet moeilijk te bereiden