slagerij de molenLeveranciers

Alle dieren in de Biologische veehouderij krijgen alleen plantaardig, niet bespoten voeding en lopen op onbespoten grond. Als het bemest wordt dan alleen met mest uit eigen stallen.

slagerij de molen koeHet rundvlees komt van de Biologische boerderij “De Limohoeve” van Frits en Willy Pelgrim uit Lelystad. De runderen zijn van het bekende Limousin-ras.

Hier lopen de kalveren tot ze acht maanden zijn bij hun moeder in de wei.

slagerij de molen varkensHet varkensvlees komt van varkens van Biologische boerderijen uit de Achterhoek.

De varkens behouden hun krulstaart en tanden. Ook is er een strenge controle, dat alle dieren uit de Biologische veehouderij geen antibiotica en hormonen krijgen.

slagerij de molen kippenDe biologische kip welke wij verkopen zijn Polderhoenen van Sjoerd Kok uit Lelystad. Bij deze kippen worden de snavels niet gebrand en de vleugels niet gewiekt. Ze hebben in de stal allemaal heerlijke stro-holletjes en een vrije uitloop naar buiten, alwaar ze heerlijk kunnen rondscharrelen. Tevens zijn ze de gehele dag voorzien van voedsel.

De lammeren komen vanaf Texel. De Lammeren worden ongeveer met 7 tot 9 maanden geslacht. Het zijn dan ook wat oudere lammeren.